Praktijkgericht & persoonlijk

Slimmer Werken

Het is vaak lastig om ingesleten verouderde werkgewoonten te veranderen. Dat kost tijd, inzet en goede wil. Een gedegen plan van aanpak is de eerste stap op weg naar het nieuwe werken.

Kate's aanpak

 

Intake

Met de cursist(en) wordt een intake gesprek gehouden om de persoonlijke manier van werken, de wensen en verwachtingen te inventariseren.

Persoonlijke training

Wat is er op de werkplek aanwezig? Hoe wordt de werkplek gebruikt en hoe kan dat effectiever? Samen gaan we op zoek naar de meest optimale structuur van de werkplek en brengen we een praktische indeling aan. De meeste informatiestromen lopen via de computer en veel informatie wordt digitaal opgeslagen. Een goed opgezette database is een vereiste om belangrijke documenten snel terug te vinden. Samen bekijken we of en hoe de database gereorganiseerd dient te worden.

Time management

De cursist geeft een overzicht van het takenpakket. Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk een structuur op maat te maken waar al deze taken een plek krijgen. Het resultaat is een betere planning en het verdwijnen van achterstallig werk. Doordat er beter overzicht ontstaat wordt er niets meer vergeten en is er ook tijd voor ad hoc zaken. De digitale agenda speelt hierin een grote rol. Outlook of Gmail zijn de bekendste programma's waar ik mee werk.

1op1 coaching of workshop

Je kan kiezen uit verschillende trainingen. De 1op1 coaching bestaat uit een theorie die steeds wordt afgewisseld met de praktische toepassing hiervan. Hierdoor leer je meteen hoe alles werkt en onthoud je alles beter. De 1op1 trajecten zorgen voor een directe borging van het geleerde. De workshops zijn vooral voor bedrijven waar meerdere medewerkers in aanmerking komen voor de training. De workshop Slimmer Werken bevat alle theorie en wordt voor de borging opgevolgd door 1 of 2 sessies 1op1 coaching. Ook kan een bedrijf kiezen voor een gezamenlijk vervolg in de vorm van een Outlooktraining (of Gmail als dat het programma is waar mee wordt gewerkt).

Nazorg

Soms is het handiger om via Skype of Teamviewer nog een gedeelte van de begeleiding te voltooien. Na afloop van het traject zal ik contact opnemen om te kijken of de nieuwe werkwijze bevalt en daar waar nodig aanpassingen te maken. Tijdens de trajecten mag je altijd via mail of telefoon contact opnemen als je ergens tegenaan loopt.

Meer weten?

Als je na het lezen van deze informatie een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend gesprek neem contact op met:

info @kateorganizing.nl

078-6427346