Blogs & tips

Werk jij vaak in de crisis stand?

Denk jij wel eens "Oeps, dat móet echt nu!"?

Ben jij regelmatig met haast aan het werk? Sommige mensen vinden het heerlijk maar écht gezond is het niet om vaak in de adrenaline-stand te staan. Uiteindelijk kan je daardoor burn-out raken. Hoe kom je nou in die crisis-stand? Door je te laten leiden door de waan van de dag... Bijvoorbeeld: je weet al weken dat je binnenkort een bepaald rapport af moet hebben maar hebt steeds andere dingen laten voorgaan. En dan kom je dus in die crisis-stand. 

Met het prioriteiten kwadrant kan je voor jezelf bepalen of je met de juiste zaken bezig bent. Het kwadrant staat ook wel bekend als het “Eisenhower” kwadrant en ook Steven Covey heeft het behandeld in zijn boek “Prioriteiten”.

Waar het op neer komt is dat je je taken in 4 blokken kan verdelen. Doelstelling is om zoveel mogelijk te werken in het kwadrant rechts bovenin, BELANGRIJK / NIET URGENT. Daar ben je bezig met belangrijke zaken zonder te veel stress te ervaren. Het gevoel dat erbij hoort is dat je met kwalitijd bezig bent (bewust met IJ omdat we het toch stiekem over TIJD hebben).

Door dat rapport op tijd in je agenda te zetten (een afspraak met jezelf) weet je waar je "nee" tegen zegt als iemand met iets anders tussendoor komt.

© kate organizing 2024

Delen

kate organizing

Effectief met plezier